Ocena instytucji

18%
Skorzystałoby ponownie: 34
82%
Nie skorzystałoby ponownie: 126
Zobacz statystyki
PLUS BANK S.A.

PLUS BANK S.A.

Ocena użytkowników

18%
Skorzystałoby ponownie: 34
82%
Nie skorzystałoby ponownie: 126

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 18
    • Głosy negatywne: 118
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 13
    • Głosy negatywne: 7
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 3
    • Głosy negatywne: 1

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
34%
66%
Jak oceniasz pracowników?
32%
68%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
20%
80%

Opinie o PLUS BANK S.A.

Korzystasz z usług PLUS BANK S.A.? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o PLUS BANK S.A.

Informacje dotyczące przetwarzania danych znajdują się w Polityce prywatności
Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
25 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o PLUS BANK S.A.

  • Magdalena Bucior

    , w dniu 20.05.2020Ocena:
    Witam, nie polecam! Bank zabiera mi 1400 zł...

    ...miesiącznie w tym 500 plus oraz rodzinne. Mowia ze to komornik a komornik mówi że nie pobiera żadnych pieniążków a zwłaszcza tyle. Sprawa zgłoszona na policję.

    Ta opinia jest przydatna
  • Mirela

    , w dniu 24.04.2020Ocena:
    Nie zakładalam konta nie brałam żadnych...

    ...pożyczek, po prostu przy nowej umowie z PLUSEM dostałam taką ofertę że będę miała bonus przy abonamencie 25zl jeśli wydam 500zl na zakupy z kartą Plus BANK w ciągu miesiąca. Umowa Z Plusem się skończyła konto zamknęłam a tu niespodzianka dalej mam płacić za prowadzenie konta .

    Ta opinia jest przydatna
    3Przydatność opinii
    • Jula

      , w dniu 19.05.2020
      Szukam osob ktore mialy kredyt hipoteczny w tymbanku
    • Wypowiedz się
  • Mirela

    , w dniu 24.04.2020Ocena:
    Złodziejstwo i jedno wielkie oszustwo. Proszę...

    ...uważać na ten bank,choć nie mam pojęcia jak im udało się zarejestrować pod nazwą BANK.To jakiś punkt sprzedaży obok salonów sieci komórkowej PLUSA

    Ta opinia jest przydatna
    3Przydatność opinii
    • Jula

      , w dniu 19.05.2020
      Mam to samozdanie szukam osob które braly kredyt hipoteczny w tymbanku
    • Wypowiedz się
  • Mini

    , w dniu 21.04.2020Ocena:
    Szczerze odradzam!! Przez telefon nie można nic załatwić. Zero

    Szczerze odradzam!! Przez telefon nie można nic załatwić. Zero zrozumienia ze strony pracownikow infolinii, brak prawdziwych informacji. Oddziały zamknięte o czym obsługa infolinii też nie ma pojęcia. Katastrofa.

    Ta opinia jest przydatna
    3Przydatność opinii
  • Xxx

    , w dniu 28.03.2020Ocena:
    Tragedia. Brak kompetencji. Klientów mają za...

    ...nic, kłamią.

    Ta opinia jest przydatna
    5Przydatność opinii
  • Smutna12

    , w dniu 27.02.2020Ocena:
    Nie ma możliwości wypłaty gotówki na dowód w...

    ...placowce

    Ta opinia jest przydatna
    8Przydatność opinii
    • jasa

      , w dniu 09.04.2020
      To jest totalna porażka żeby nie można w banku wypłacić pieniędzy...
    • Wypowiedz się
  • olo

    , w dniu 23.02.2020Ocena:
    Brak możliwości wykonania przelewów podatkowych...

    ...i zlikwidowanie wszsytkich oddziałów w Krakowie. Dziękuję, żegnam

    Ta opinia jest przydatna
    9Przydatność opinii
  • Kaczy

    , w dniu 11.02.2020Ocena:
    Zje....ł sie 11 lat tam siedze i pozegnam sie...

    ...niebawem

    Ta opinia jest przydatna
    6Przydatność opinii
  • Gość

    , w dniu 28.01.2020Ocena:
    Nie polecam, założyłam konto tylko dlatego...

    ...żeby zaoszczędzić na rachunkach za telefon. Najgorsze, że konto zakładają w salonie a jak coś musisz wyjaśnić to okazuje się że siedziba jest jedna w Warszawie i mus tam jechać . Aktualizacja nr dowodu też przez siedzibę. Kpina, w takim razie niech konta nie zakładają w...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    12Przydatność opinii
    • Gosc1

      , w dniu 27.02.2020
      Witam czy udało się Pani zamknąć konto? mam ten sam problem.
    • jasa

      , w dniu 09.04.2020
      Witam ja od ponad miesiąca proszę się o wypłatę pieniędzy z konta, które jest w trakcie zamknięcia przez bank . Setki telefonów i zgłoszeń przez formularze nadal nic nie dały, nie mam pojęcia na czym stoję, mówią że oddzwonią i cisza dopóki sama nie zadzwonię... szkoda słów. Czy ktoś ma podobny problem?
    • Daria

      , w dniu 24.04.2020
      Tak niestety mam ten sam problem
      Żenada!!! Od ponad miesiąca trzymają moje środki na koncie.
      Dzwonię wysyłam pisma i cisza
      Mieszkam koło Poznania a najbliższa placówka w Warszawie
      Kartę mam nie aktywna ponieważ konto jest w likwidacji
      Brak słów
    • Wypowiedz się
  • posiadacz konta firmowego

    , w dniu 24.01.2020Ocena:
    Od stycznia nie można w plus banku realizować...

    ...przelewów podatkowych, mam zamrożone pieniądze na rachunku vat, bo nie dostosowali procedur do przelewów na mikrorachunek podatkowy, to są kpiny z klientów, co na to Nadzór Bankowy ?

    Ta opinia jest przydatna
    14Przydatność opinii
  • Beatka

    , w dniu 23.01.2020Ocena:
    Nie polecam. Zlecnia stałe bank robi z...

    ...opóźnieniem co naraża mnie na ponoszenie dodatkowych opłat tytułem zaległych opłat . Po zalogowaniu często samoistnie za 2 sekundy zostaję wylogowana. Nic sobie z tego nie robią pomimo pism. Rozwiazałam umowę , nigdy więcej takiego banku .

    Ta opinia jest przydatna
    5Przydatność opinii
    • Kaczy

      , w dniu 11.02.2020
      Zgadzam się ,nie czytelna strona a na dodatek nic nie sprawdzisz bo za pare chwil musisz logować się na nowo Masakra
    • Wypowiedz się
  • Gp

    , w dniu 22.01.2020Ocena:
    Najgorszy Bank w Polsce, nie polecam żenada

    Ta opinia jest przydatna
    6Przydatność opinii
  • Artur

    , w dniu 17.01.2020Ocena:
    Już dawno policja skarbowa i prokuratura powinna...

    ...się tym pseudo bankiem zająć!!!!

    Ta opinia jest przydatna
    5Przydatność opinii
    • Mirela

      , w dniu 24.04.2020
      Dokładnie to nie bank tylko oszuści. Dziwię się że to coś jeszcze istnieje i tak naciaga i dalej działa. Jestem w innym banku a tu trafiłam przez przypadek przy podpisywaniu umowy z telefonem w sieci PLUS jako stala klientka na abonament żeby było korzystnie. Teraz pomimo podpisania rozwiązania umowy nadal mam płacić za prowadzenie konta z którego wogole nie korzystam.
    • Wypowiedz się
  • Msp

    , w dniu 17.01.2020Ocena:
    To parabank, żenada

    Ta opinia jest przydatna
    1Przydatność opinii
  • elzbieta

    , w dniu 10.01.2020Ocena:
    obsługa fatalna,brak przepływu informacji ze...

    ...stony banku,wyłudzanie opłat prowizyjnych mimo złożenia dyspozycji zamknięcia rachunku,zdecydowanie odradzam!!!!!!

    Ta opinia jest przydatna
    4Przydatność opinii
  • Sławek

    , w dniu 31.12.2019Ocena:
    Banda oszustów pracownik plus banku wyłudził na...

    ...moje dane karte kredytową na 4200 a oni mnie wpisali do Biku .Teraz jestem zablokowany niemogę nic kupić na raty , zniszczyli moją nienaganną reputacje .Sprawę kieruje do sądu za wykorzystanie moich danych osobowych.

    Ta opinia jest przydatna
    6Przydatność opinii
  • Zadowolony klient

    , w dniu 30.12.2019Ocena:
    To nie bank lecz grupa złodziei przestrzegam...

    ...wszystkich którzy by chcieli współpracować z nimi brak kontaktu od wakacji z kim kolwieg z ich strony tylko płacić trzeba zero korzyści . Aż dziw bierze że w tych czasach jeszcze może funkcjonować takie coś bezkarnie.Wstyd i chanba dla plusa .

    Ta opinia jest przydatna
    6Przydatność opinii
  • gosc

    , w dniu 26.12.2019Ocena:
    oszuści,nigdy więcej plus banku

    Ta opinia jest przydatna
    4Przydatność opinii
  • Hańcza

    , w dniu 17.12.2019Ocena:
    Najgorszy bank na jaki mogłam trafić.Nową...

    ...kartę dostałam,ale na pin czekam, już 17 dni.Obsługa na infolinii mało kompetentna.Zdecydowanie, nie polecam

    Ta opinia jest przydatna
    4Przydatność opinii
  • Klient PlusBanku

    , w dniu 06.12.2019Ocena:
    Nikt nigdy nie odbiera infolinii ... dramat! ...

    1h czekania minimum. Jak masz cos do zalatwienia a kilka razy w roku zawsze cos sie zalatwia to jest to PORAZKA

    Ta opinia jest przydatna
    4Przydatność opinii
  • Dorota

    , w dniu 28.11.2019Ocena:
    "X" lat temu złożyłam dyspozycję zamknięcia...

    ...rachunków i dostaję pismo ,że jeszcze jeden mam bo jest na nim 1,18 zł.Aby je jednak odebrać muszę się zgłosić do banku albo wydać na znaczek!! czyste złodziejstwo. Czy przy przyjmowaniu dyspozycji nie było widać ile jest na koncie i po prostu wypłacić?

    Ta opinia jest przydatna
    7Przydatność opinii
  • Anna Lich

    , w dniu 20.11.2019Ocena:
    Omijajcie plusbank z daleka.Ja juz 2 miesiące...

    ...temu zamknęłam rachunek w banku i do tej pory nie mogę doprosić się zwrotu na konto moich pieniędzy. Konto jest dla mnie niedostępne bo jest w trakcie zamykania lub zamknięte a karta zgłoszona jako skradziona lub zgubiona została mi zabrana. Moje interwencje w Słupsku gdzie...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    17Przydatność opinii
    • Naiwna

      , w dniu 19.12.2019
      Prawda to złodzieje a nie bank
    • Wypowiedz się
  • METTO

    , w dniu 05.11.2019Ocena:
    Kłamstwa i brak rzetelności w umowie wiązanej z...

    ...Polsatem.A przy rozwiazaniu umowy dodatkowe opłaty. Zero, zero. Nie po kupiecku TO LICHWA.. Nigdy wiecej ten bank

    Ta opinia jest przydatna
    7Przydatność opinii
  • Duży

    , w dniu 26.10.2019Ocena:
    Uciekajcie z tego banku podstawia inne umowy do...

    ...podpisu niż oferują byłem klientem tego plusbank prawie 30 lat miałem zaufanie podstawie jak inne dokumenty do podpisu czytajcie dokładnie co podpisujemy jaką umowę miejcie miejcie ograniczone zaufanie dają różne dokumenty do podpisu wszystko przed podpisaniem dokładnie mnie po...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    4Przydatność opinii
    • ena

      , w dniu 05.11.2019
      jesteś jakimś analfabetą? ani ładu, ani składu. porażka
    • Wypowiedz się
  • Zawiedziona

    , w dniu 23.10.2019Ocena:
    Od lipca chce zamknąć to gowniane konto, mamy...

    ...zaraz koniec października i ciągle mi monity przesyłają, najgorszy bank

    Ta opinia jest przydatna
    9Przydatność opinii
    • Rysiek

      , w dniu 25.11.2019
      mam taką samą sytuację, na koniec lipca wysłane wypowiedzenie umowy, 25 listopada monit, że trzeba coś uregulować, ZŁODZIEJSTWO
    • Wypowiedz się