Ocena produktu

17%
Skorzystałoby ponownie: 1
83%
Nie skorzystałoby ponownie: 5
Zobacz statystyki
Idea Bank

kredyt hipoteczny dla osoby prowadzącej działalność gospodraczą - Idea Bank

Ocena użytkowników

17%
Skorzystałoby ponownie: 1
83%
Nie skorzystałoby ponownie: 5

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
0%
100%
Jak oceniasz szybkość zawarcia?
0%
100%
Czy uważasz, że produkt jest atrakcyjny?
0%
100%

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
0%
100%
Jak oceniasz szybkość zawarcia?
0%
100%
Czy uważasz, że produkt jest atrakcyjny?
0%
100%
Powrót na stronę opinii o produktach

kredyt hipoteczny dla osoby prowadzącej działalność gospodraczą

Dodaj opinię o kredyt hipoteczny dla osoby prowadzącej działalność gospodraczą

Informacje dotyczące przetwarzania danych znajdują się w Polityce prywatności
Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
5 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o kredyt hipoteczny dla osoby prowadzącej działalność gospodraczą

  • Zawiedziona

    , w dniu 10.07.2016Ocena:
    Błędy doradcy i gra na zwłokę we wpisie do KW...

    ...a w rezultacie koszty większe niż powinny być. Moja sprawa trafi do KNF.

    Ta opinia jest przydatna
    • Zawiedziona

      , w dniu 15.07.2016
      Wszystkie sugerowane przez Ciebie kroki wykonałam. Rezultat - stracony czas.
      P. Michał, niestety nazwiska nie zapamiętałam, dyrektor oddziału przy Kasprowicza w Warszawie, nie wykazał zainteresowania moim problemem, a reklamacje zdecydowały że błędne wyliczenia doradcy to jedynie "nieścisłości". A dla mnie to aż 1600zł.
      No cóż, dla banku to żadne pieniądze. (Choć jak ściągną takie "nic" od 1000 klientów, zaczyna się robić ciekawie....)
      Dlatego myślę, że UOKIK i KNF mogą się zainteresować.
    • Weronika

      , w dniu 18.08.2016
      Ciężko ocenic sytuacje, kiedy nie wiemy jak to realnie wyglądało i o jakich ten kierownik mówił nieścisłościach. Jeśli błąd po reklamacji leżałby w wyliczeniach pracownika to ciezko uwierzyć, żeby bank na klienta nałozył opłatę. W umowie wszystko jest rozpisane i niestety podpis to zgoda na wszystkie warunki.
    • Zawiedziona

      , w dniu 18.08.2016
      Weroniko, dziękuję za pouczenie:-) jednak błędne wyliczenia kosztów przez doradcę miały miejsce PRZED podpisaniem umowy. Potrzebne były do podjęcia decyzji o karencji w spłacie kapitału. Ostatecznie, koszt karencji okazał się o 1600 zł wyższy. Smuteczek. KNF już rozpatruje tę sprawę.
    • Katarzyna

      , w dniu 24.08.2016
      Skoro przed podpisaniem umowy, to jakim cudem nie zauważyłaś, że kwoty się różnią? Ja próbowałabym dążyć do wyjaśnienia sprawy i złożyłabym reklamację, a jeśli była składana odwołanie, żeby rozpatrzyli ponownie.
    • Zawiedziona

      , w dniu 24.08.2016
      Takim cudem, droga Katarzyno, że harmonogram spłat otrzymujesz w Idea Banku kilka dni po podpisaniu umowy. To prosty a genialny sposób by nabrać klienta. Nie wiem tylko czy zgodny z prawem.
      KNF zapoznal sie juz z tematem. Doradzili mi by w moim przypadku skontaktować się również z "organizacją konsumencką, powiatowym rzecznikiem konsumenta a także Rzecznikiem Finansowym". Co oczywiście uczynię.
    • Wypowiedz się
  • Beata

    , w dniu 02.07.2016Ocena:
    Troche dokumentów musiałam donosić, ale ich...

    ...oferta była na tyle korzystna, że warto było. Dostaliśmy ten kredyt 3 miesiące temu i spłacamy będąc już na swoim z czego jesteśmy oboje zadowoleni.

    Ta opinia jest przydatna
  • Aniela

    , w dniu 29.06.2016Ocena:
    Nigdy w życiu kretytów w tym banku , zwłaszcza...

    ...hipotecznych!!!!!! To bank, który wydusi z klienta wszystko. Po podpisaniu umowy kończy się kultura i uczciwość. Zdecydowanie odradzam!!!!!!!!

    Ta opinia jest przydatna
    • Beata

      , w dniu 02.07.2016
      Tyle ile korzystałam z tego banku nie mogę nikomu zarzucić braku kultury. A jeśli chodzi o wyduszenie czegokolwiek, to wszystko mam w umowie i tylko tego bank ode może przecież oczekiwać.
    • Wypowiedz się
  • Aneta

    , w dniu 30.06.2014Ocena:
    Niepoważny bank, srata czasu. Chciałam skorzystać z " kredytu dla nowo

    Niepoważny bank, srata czasu. Chciałam skorzystać z " kredytu dla nowo powstałej firmy" w wysokości 350000 tyś zł na dokończenie inwestycji pod biuro architektoniczne ( jestem architektem ) z zabezpieczeniem hipoteką pod nieruchomość o wartości dwukrotnie wyższej . Przekazałam...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
  • Rafał Kondratiuk

    , w dniu 12.07.2013Ocena:
    zapracowali sobie na to

    zdecydowanie zapracowali sobie na to żeby zniknąć jak najszybciej z gospodarki tak samo szybko jaki ich klienci

    Ta opinia jest przydatna
1 2 »