Ocena instytucji

28%
Skorzystałoby ponownie: 21
72%
Nie skorzystałoby ponownie: 54
Zobacz statystyki
Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Ocena użytkowników

28%
Skorzystałoby ponownie: 21
72%
Nie skorzystałoby ponownie: 54

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 21
    • Głosy negatywne: 54
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
25%
75%
Jak oceniasz pracowników?
25%
75%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
31%
69%

Opinie o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Korzystasz z usług Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Informacje dotyczące przetwarzania danych znajdują się w Polityce prywatności
Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
5 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

  • ela

    , w dniu 11.05.2021Ocena:
    Niestety po tylu latach współpracy najgorszy...

    ...leasingodawca na rynku. Czekają równe 30 dni jak nie zapłaci się umowy i od razu kary jak z kosmosu. Rozłożenie na mniejsze raty owszem jak spłacisz wszystkie faktury wystawione choć jeszcze niewymagalne. Jasne ktoś powie to było nie brać leasingu. Prawda taka kto płaci teraz w terminie

    Ta opinia jest przydatna
    4Przydatność opinii
    • EFL

      , w dniu 12.05.2021
      Pani Elu, naszym zabezpieczeniem przed Klientami, którzy nie wywiązują się z umowy są zapisy umowne. W przypadku zaległości w płatnościach w pierwszej kolejności kontaktujemy się z Klientem SMS-owo i listownie, aby przypomnieć o braku wpłaty. Jeśli umowa zostaje wypowiedziana z powodu braku wpłaty kontaktujemy się z Klientem telefonicznie, aby uzgodnić z nim indywidualnie dalsze warunki współpracy. Zależ nam na tym, by kontynuował umowę. Jeśli w Pani przypadku procedura postępowania wyglądała inaczej, zachęcamy do kontaktu w wiadomości mailowej na adres: dm@efl.com.pl. Zespół EFL
    • Wypowiedz się
  • FP

    , w dniu 19.04.2021Ocena:
    strasznie drogi Leasing a na koniec przy wykupie...

    ...Leasingu problemy z rozliczeniem - trzeba najpierw wpłacić wszystkie kwoty (depozyt) ale bez faktury którą otrzymuje się dopiero za miesiąc. Co to za praktyki i co na to Urząd Skarbowy ?

    Ta opinia jest przydatna
    5Przydatność opinii
    • EFL

      , w dniu 20.04.2021
      Witamy, żeby zakończyć leasing, należy rozliczyć się z zaległości. Klient widzi wysokość opłat w momencie podpisywania umowy. FP, jeśli chciałbyś, żebyśmy przyjrzeli się sytuacji, proszę do nas napisać na:dm@efl.com.pl.
      Zespół EFL
    • Wypowiedz się
  • Sowa

    , w dniu 07.04.2021Ocena:
    Ciekawe, że złe opinie piszą tylko dłużnicy...

    ...:) karzą ich zupełnie bez powodu i to już za momencik haha, co za bzdury to aż przykro patrzeć

    Ta opinia jest przydatna
    7Przydatność opinii
    • Michał

      , w dniu 29.04.2021
      Zapewne Sowa pracujesz w EFL. Mam kilkanaście umów leasingowych w różnych instytucjach. W obecnych czasach niestety są zatory płatnicze. Jeżeli chodzi o współpracę z klientami, podejście do sprawy przeterminowanych faktur i kulturę rozmowy z działem windykacji, EFL jest najgorszym znanym mi leasingiem. na szczęście już tylko pół roku został.... ;-)
    • Wypowiedz się
  • użytkownik

    , w dniu 07.04.2021Ocena:
    Słaba obsługa. Mało płacisz i mało...

    ...dostajesz, nie nastawiaj się, że to jest dobra oferta. O wszystko trzeba dopytać. Każdą fakturę trzeba uważnie czytać. Prosić o wyjaśnienia. Słabo jak na tak wystandaryzowaną usługę.

    Ta opinia jest przydatna
    2Przydatność opinii
    • EFL

      , w dniu 08.04.2021
      Użytkowniku, pytać nie jest źle, jak nie wszystko jest dla nas jasne. Źle jest, jak się nie otrzymuje odpowiedzi; gdyby z tym był problem, proszę do nas napisać: dm@efl.com.pl.
      Zespół EFL
    • Wypowiedz się
  • ed

    , w dniu 29.03.2021Ocena:
    EFL nie polecam, leasing z tektury, ani się nie...

    ...obejrzysz i masz kary takie że ho ho. Faktury nie wyślą ale to ty zapłacisz karę. Moment i wypowiadają umowę zwłaszcza jak już dużo zapłaciłeś.

    Ta opinia jest przydatna
    7Przydatność opinii
    • EFL

      , w dniu 30.03.2021
      Szanowni Państwo, naszym zabezpieczeniem przed Klientami, którzy nie wywiązują się z umowy są zapisy umowne. W przypadku zaległości w płatnościach w pierwszej kolejności kontaktujemy się z Klientem SMS-owo i listownie, aby przypomnieć o braku wpłaty. W przypadku dalszego braku wpłaty staramy się kontaktować z Klientem, aby uzgodnić z nim indywidualnie dalsze warunki współpracy. Jeśli w Państwa sprawie procedura postępowania wyglądała inaczej, zachęcamy do kontaktu w wiadomości mailowej na adres: dm@efl.com.pl. Zespół EFL
    • Chojnice

      , w dniu 09.04.2021
      "W przypadku dalszego braku wpłaty staramy się kontaktować z Klientem, aby uzgodnić z nim indywidualnie dalsze warunki współpracy." ... szanowny EFL .. tego punktu właśnie u Was nie ma, jest tylko SMS z windykacji, że do jutra wpłata albo zwrot sprzętu, na maile wysłane na kontakt odpowiadacie w ciągu 14 dni .. w tym czasie działa już windykacja, która nie chce rozmawiać, ani nie reaguje na prośby czy nawet deklaracje spłaty ... termin do jutra i koniec. Tak to wygląda. Nie ściemniaj, że jest inaczej.
    • EFL

      , w dniu 12.04.2021
      Chojnice, jeśli u Was takiej procedury nie było, prosimy o szczegóły na: dm@efl.com.pl. Zespół EFL
    • Wypowiedz się
1 2 3 4 5 »