Ocena instytucji

52%
Skorzystałoby ponownie: 35
48%
Nie skorzystałoby ponownie: 30
Zobacz statystyki
Vanquis Bank

Vanquis Bank

Ocena użytkowników

52%
Skorzystałoby ponownie: 35
48%
Nie skorzystałoby ponownie: 30

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 28
    • Głosy negatywne: 28
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 7
    • Głosy negatywne: 2

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
61%
39%
Jak oceniasz pracowników?
53%
47%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
66%
34%

Opinie o Vanquis Bank

Korzystasz z usług Vanquis Bank? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o Vanquis Bank

Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
Wyrażam zgodę na przetwarzanie zawartych w formularzu danych w celach marketingowych Mediasoft Polska Sp. z o.o.
Wyrażam zgodę na udostępnianie zawartych w formularzu danych w celach marketingowych związanych z przedstawieniem oferty od podmiotów współpracujących z Mediasoft Polska Sp. z o.o.
Wyrażam zgodę na przesyłanie na podany powyżej adres e-mail wiadomości zawierających informacje handlowe przesyłane przez Mediasoft Polska Sp. z o.o. oraz podmioty współpracujące z Mediasoft Polska Sp. z o.o.
Nota prawna: Dbamy o Twoje dane!
Administratorem podanych powyżej danych osobowych jest Mediasoft Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (31-153), przy ul. Bandurskiego 34. Dane osobowe zostały przekazane dobrowolnie i będą przetwarzane w celach marketingowych Mediasoft Polska Sp. z o.o. W razie wyrażenia zgody, dane osobowe mogą być, przetwarzane w celach marketingowych związanych z przedstawieniem oferty, udostępnianie podmiotom współpracującym z Mediasoft Polska Sp. z o.o. z branży bankowej, ubezpieczeniowej oraz innym podmiotom oferującym produkty inwestycyjne. Aktualna lista podmiotów współpracujących jest dostępna pod adresem internetowym www.ebroker.pl. Dane osobowe mogą być również udostępniane podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. Bez wyjątku posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania.
10 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o Vanquis Bank

  • Grzegorz

    , w dniu 25.11.2014Ocena:
    Karta Kredytowa dla osób z obniżoną...

    ...zdolnością kredytową, które mają problem z uzyskaniem kredytu w banku. To prawda co napisał Marek, to firmy skupujace długi. Moja koleżanka wysłała wniosek o kredyt i na drugi dzień zadzwonili z firmy, która kupiła dług sprzed wielu lat - już przedawniony. A ona miała nowy...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    12Przydatność opinii
    • Martyna

      , w dniu 14.01.2015
      Prawda,,,,skladam z ciekawosci wniosek o karte, jestem wyplacalna w BIK wszystko w porzadu , zadnych opoznien wysokie zarobki....i nagle odmowa.
    • Wypowiedz się
  • Marek

    , w dniu 23.11.2014Ocena:
    Sprawdziłem, zbadałem. To bank założony przez...

    ...firmy skupujące długi. Specjalnie podają, że dla zadłużonych, biednych, bez zdolności kredytowej i ze złą historią w BIK. Nawet wiek kredytobiorcy może być sędziwy. W ten sposób trafiają do osób, których długi zakupiły od banków. Większość tych długów jest przedawniona...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    8Przydatność opinii
  • anna

    , w dniu 21.11.2014Ocena:
    złożyłam wniosek kredytowy u pośrednika.

    Pieniądze miały być w przeciągu 3 dni roboczych ku mojemu zdziwieniu były na drugi dzień. Płace systematycznie i nie ma z nimi żadnych problemów. Jedynie ciężko dodzwonić się na infolinie. Polecam

    Ta opinia jest przydatna
    3Przydatność opinii
  • jerzy

    , w dniu 20.11.2014Ocena:
    Żelazny co to piszesz za bzdury?? po pierwsze 12...

    ...to roczna stopa oprocentowania a RRSO zawsze w kazdym banku jest duzo wyższe... nie znasz się to nie gadaj. Po drugie nie ma żadnych innych prowizji.. po trzecie karta kredytowa nie ma okresu kredytowania wiec po co ściema ze wziąłes na rok?:) ten 1000 zł wiecej to spłacisz ale...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    4Przydatność opinii
  • zelazny

    , w dniu 14.11.2014Ocena:
    oszustwo proponują 12 % a rzeczywiście ponad 30...

    ...% rocznie wysokie stawki za przelewy i ukryte prowizje stanowczo odradzam wziąłem 3000 na rok musze oddac ponad 4000 nigdy więcej takiego banku

    Ta opinia jest przydatna
    9Przydatność opinii
    • E-rzecznik Vanquis Bank

      , w dniu 15.12.2014
      Szanowny Panie, Wszystkie postanowienia, w tym oprocentowanie, opłaty i prowizje zawarte są w egzemplarzu umowy o dany produkt kredytowy Banku. Projekt Umowy dotyczący konkretnego produktu kredytowego otrzymują Państwo po uprzednim złożeniu wniosku o produkt Banku i podjęciu przez Bank pozytywnej decyzji kredytowej. Przed podpisaniem, należy się dokładnie zapoznać z jego postanowieniami. Zasady korzystania z produktów dostępnych w ofercie Vanquis Bank dostępne są także na stronie internetowej Banku: www.vanquis.pl
    • Wypowiedz się
  • Tobik

    , w dniu 06.11.2014Ocena:
    Witam, jestem zadowolona , dostalam kredyt...

    ...odnawialny, szybko, raty sa nieduze, mam dwie raty splacone ale wplacam wiecej i bede starala sie zwiekszyc limit w kredycie odnawialnym ale nie wiem czy mi sie uda, ogolnie bardzo polecam , szybko i sprawnie

    Ta opinia jest przydatna
    2Przydatność opinii
    • E-rzecznik Vanquis Bank

      , w dniu 15.12.2014
      Szanowna Pani,
      cieszy nas fakt, iż jest Pani zadowolona z usług świadczonych przez Vanquis Bank. Jeśli chodzi o wysokość limitu kredytowego, to jest ona uzależniona od pozytywnej decyzji kredytowej Vanquis Bank, podjętej w wyniku sprawdzenia zdolności kredytowej Klienta na dzień złożenia wniosku kredytowego. Już po 4 miesiącach współpracy Bank może zaproponować Klientom terminowo spłacającym zadłużenie i nie przekraczającym przyznanego limitu kredytowego podwyższenie limitu aż do 15 000 zł.
    • Wypowiedz się
  • gość

    , w dniu 29.10.2014Ocena:
    dlaczego klient który spłaci całkowicie kartę...

    ...i zamknie ją nie może ubiegać się ponownie o karte w tym banku.

    Ta opinia jest przydatna
    9Przydatność opinii
  • Andrzej

    , w dniu 22.10.2014Ocena:
    niektórzy ludzie maja fantazje. .. Nie wiem po co pisza takie bzdury- po

    niektórzy ludzie maja fantazje. .. Nie wiem po co pisza takie bzdury- po to żeby oczernić? najwyraźniej. Bank jest ok.. jak ktoś spłaca w terminie na pewno będzie zadowolony- pieniądze były na koncie juz na drugi dzień mimo , ze zostałem poinformowany , ze mogą być w przeciągu 72...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    6Przydatność opinii
    • rool

      , w dniu 08.11.2014
      Może poczytaj inne wypowiedzi i dowiesz się że ów pseudo bank nie jest wiarygodny. Możliwe że wybierają klientów drogą selekcji opłacalności, jak dla mnie to dyskryminacja.
    • Wypowiedz się
  • Niael1981

    , w dniu 21.10.2014Ocena:
    Nie mogę się zgodzić z tym co tu wypisujecie...

    ...jestem u nich od 2012 czyli od samego początku i wszystko do dnia dzisiejszego jest ok i limit już mam dość wysoki i nie narzekam szkoda tylko że jeszcze nie można u nich założyć konta.Obsługa jest BD jak również w każdej chwili można się do dzwonić .

    Ta opinia jest przydatna
    7Przydatność opinii
  • anusia79

    , w dniu 30.09.2014Ocena:
    podpisałam umowę 19 września po dziś dzień...

    ...nie otrzymałam pieniędzy a co gorsza nie ma możliwości uzyskania informacji co się dzieje bo Pani na infolinii nie ma takiej możliwości aby sprawdzić stan konta - jakiś obłęd, na prawdę nie polecam

    Ta opinia jest przydatna
    5Przydatność opinii
« 1 2 3 4 5 »