Ocena instytucji

53%
Skorzystałoby ponownie: 293
47%
Nie skorzystałoby ponownie: 237
Zobacz statystyki
Idea Bank

Idea Bank

Ocena użytkowników

53%
Skorzystałoby ponownie: 293
47%
Nie skorzystałoby ponownie: 237

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 187
    • Głosy negatywne: 192
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 58
    • Głosy negatywne: 20
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 48
    • Głosy negatywne: 25

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
48%
52%
Jak oceniasz pracowników?
50%
50%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
51%
49%

Opinie o Idea Bank

Korzystasz z usług Idea Bank? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o Idea Bank

Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
Wyrażam zgodę na przetwarzanie zawartych w formularzu danych w celach marketingowych rankomat Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.
Wyrażam zgodę na udostępnianie zawartych w formularzu danych w celach marketingowych związanych z przedstawieniem oferty od podmiotów współpracujących z rankomat Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.
Wyrażam zgodę na przesyłanie na podany powyżej adres e-mail wiadomości zawierających informacje handlowe przesyłane przez rankomat Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. oraz podmioty współpracujące z rankomat Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.
Nota prawna: Dbamy o Twoje dane!
Administratorem podanych powyżej danych osobowych jest rankomat Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. z siedzibą w Warszawie (01-141), ul. Wolska 88. Dane osobowe zostały przekazane dobrowolnie i będą przetwarzane w celach marketingowych rankomat Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. W razie wyrażenia zgody, dane osobowe mogą być, przetwarzane w celach marketingowych związanych z przedstawieniem oferty, udostępnianie podmiotom współpracującym z rankomat Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. z branży bankowej, ubezpieczeniowej oraz innym podmiotom oferującym produkty inwestycyjne. Aktualna lista podmiotów współpracujących jest dostępna pod adresem internetowym www.ebroker.pl. Dane osobowe mogą być również udostępniane podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. Bez wyjątku posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania.
5 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o Idea Bank

  • marian

    , w dniu 03.08.2017Ocena:
    mam kredyt hipoteczny w idea bank od 04 2015jestem po udarze krwotocznym i

    mam kredyt hipoteczny w idea bank od 04 2015jestem po udarze krwotocznym i sparaliżowany 10.01.2013 zmieniłem d.o. 11.04.2017 przyjechał do mnie przedstawiciel mobilny idea bank zrobił skan dowodu i wypełnił formularz zmiany danych z karty informacyjnej klienta i do tej pory NIE...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    22Przydatność opinii
    • e-Pomoc Idea Bank

      , w dniu 05.08.2017
      Szanowny Panie Marianie,

      przykro nam w związku z opisaną tu sytuacją i utrudnieniami, jakie Pana spotkały. Chcielibyśmy pomóc w wyjaśnieniu tej sprawy, dlatego prosimy o przesłanie na adres epomoc@ideabank.pl wiadomości z danymi umożliwiającymi identyfikację w naszym systemie (imię, nazwisko i numer telefonu podane do bankowości lub PESEL/NIP), krótkim opisem problemu oraz dopiskiem „e-Pomoc” w temacie.

      Po otrzymaniu wiadomości postaramy się jak najszybciej odpowiedzieć i udzielić Panu pomocy.

      Pozdrawiamy,
      e-Pomoc Idea Bank
    • Wypowiedz się
  • Anna

    , w dniu 03.08.2017Ocena:
    Rok temu chciałam wziąć kredyt. Pytałam się...

    ...także w idea banku, ale ostatecznie wzięłam kredyt w inny banku. Od tego czasu idea bank wydzwania do mnie nawet pare razy dziennie i pyta czy nie wezmę kredytu. informuje że nie życzę sobie już tych telefonów, ale oni z ironią w głosie się ze mną kłócą i już następnego dnia...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    18Przydatność opinii
    • e-Pomoc Idea Bank

      , w dniu 05.08.2017
      Szanowna Pani Anno,

      jeżeli nie życzy Pani sobie otrzymywania ofert marketingowych, prosimy o przesłanie takiej informacji na adres epomoc@ideabank.pl wraz z danymi (imię, nazwisko, numer telefonu, adres mailowy) których zgoda dotyczy, a usuniemy je z baz danych. W temacie maila należy dopisać „e-Pomoc". Dziękujemy.

      Pozdrawiamy,
      e-Pomoc Idea Bank
    • Wypowiedz się
  • amelia

    , w dniu 30.07.2017Ocena:
    Regularnie korzystam z lokat w Idea Banku i jestem...

    ...z nich zadowolona.

    Ta opinia jest przydatna
    21Przydatność opinii
  • Kiara

    , w dniu 27.07.2017Ocena:
    Mam konto Idealne. Nie płacę za prowadzenie ani...

    ...za przelewy. Jestem zadowolona.

    Ta opinia jest przydatna
    18Przydatność opinii
  • Andrzej444

    , w dniu 25.07.2017Ocena:
    Założenie lokaty NIEODNAWIALNEJ - niemożliwe.

    Samodzielna zmiana odnawialności lokaty - niemożliwa (swego czasu była taka opcja). Zamówienie rozmowy telefonicznej (aby oddzwonili) - niemożliwe (jeszcze niedawno było inaczej). Czy warto współpracować z takim bankiem? Pytanie retoryczne.

    Ta opinia jest przydatna
    22Przydatność opinii
    • e-Pomoc Idea Bank

      , w dniu 29.07.2017
      Szanowny Panie Andrzeju,

      jak wyjaśnialiśmy już w innym miejscu, zmiany odnawialności można dokonać w oddziale banku, w Wirtualnym Oddziale w kanale Audio lub Video, a także za pomocą Infolinii pod numerem telefonu 801 999 111 lub 22 101 10 10 (Infolinia czynna jest codziennie w godz. 08:00-20:00, koszt połączenia zgodny ze stawką Operatora).

      Pozdrawiamy,
      e-Pomoc Idea Bank
    • Wypowiedz się