Ocena instytucji

77%
Skorzystałoby ponownie: 17
23%
Nie skorzystałoby ponownie: 5
Zobacz statystyki
Ferratum Bank

Ferratum Bank

Ocena użytkowników

77%
Skorzystałoby ponownie: 17
23%
Nie skorzystałoby ponownie: 5

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 13
    • Głosy negatywne: 4
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 4
    • Głosy negatywne: 1

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
76%
24%
Jak oceniasz pracowników?
76%
24%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
76%
24%

Opinie o Ferratum Bank

Korzystasz z usług Ferratum Bank? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o Ferratum Bank

Informacje dotyczące przetwarzania danych znajdują się w Polityce prywatności
Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
25 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o Ferratum Bank

  • ktoś

    , w dniu 25.10.2018Ocena:
    Nie korzystajcie .Moja żona dzięki m.innymi tej...

    ...firmie popadła w spiralę kredytową z której nie może wyjść.LIchwiarskie prowizje powyżej (50%) ,których nie odzyskacie przy wcześniejszej spłacie ,a następnie przy nie spłaceniu 3 rat wypowiadają umowę i firma windykacyjna następne 20% i dalej sprawa sądowa i komornik.W...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    9Przydatność opinii
  • teresa szafranska

    , w dniu 05.05.2017Ocena:
    .ja mam troche inna opinie co do tej...

    ...istytucji.ferratum Bank w tamtym roku zajał mi cala nadpłate z urzedu skarbowego do tego dodam ulge na dziecko i zero poinformowania mnie o tym .a w tym roku wysł sms ze znow jest zaległosc.

    Ta opinia jest przydatna
    38Przydatność opinii
  • wywiad777

    , w dniu 01.07.2016Ocena:
    Polecam, bez zbędnych formalności, obsługa...

    ...klienta na poziomie ( ostatnio dzwonili, żeby podziękować za wpłatę raty). Lepsze warunki niż w takim providencie a mamy do czynienia z ludźmi na poziomie.

    Ta opinia jest przydatna
    62Przydatność opinii
  • kiki

    , w dniu 24.04.2016Ocena:
    Super, szybko, sprawnie bardzo pomogli.Polecam...

    ...każdemu.

    Ta opinia jest przydatna
    65Przydatność opinii
  • jurek

    , w dniu 21.04.2016Ocena:
    wiarygodni! i szybko, bez komplikacji, tak powinno...

    ...być wszędzie, tego oczekiwałem i bez wahania polecam.

    Ta opinia jest przydatna
    48Przydatność opinii
  • eBroker.pl

    , w dniu 16.02.2016Ocena:
    Ferratum Bank znalazł się na pierwszej pozycji w...

    ...rankingu chwilówek online w eBroker.pl na 1 000 zł na 2 miesiące. Zapraszamy do lektury: http://www.ebroker.pl/rankingi/ranking-szybkie-pozyczki#ranking-4867

    Ta opinia jest przydatna
    57Przydatność opinii
    • harry

      , w dniu 18.03.2016
      to tylko utwierdza mnie w opinii, że warto brać pożyczkę w ferratum:) też jestem zadowolony, fajne mają warunki, polecam!
    • Wypowiedz się
  • zadowolonu

    , w dniu 11.02.2016Ocena:
    fajna pożyczka, fajny bank, polecam, mają dobrą...

    ...ofertę i szybko.

    Ta opinia jest przydatna
    56Przydatność opinii
  • karol.maliniak

    , w dniu 11.12.2015Ocena:
    polecam!! ja brałem pożyczkę na trochę...

    ...dłużej, są z całą pewnością liderem jeśli chodzi o takie pożyczki. jestem bardzo zadowolony z warunków spłaty, z pewnością mnie nie zawiedli.

    Ta opinia jest przydatna
    43Przydatność opinii
  • darek1975

    , w dniu 21.10.2015Ocena:
    Jestem zadowolony z Ferratum Banku, w moim wypadku...

    ...wszystko przebiegło pomyślnie i bez zastrzeżeń. Samo wypełnienie wniosku to jakieś 3 minuty, a pieniądze bardzo szybko, w ok 10 minut były na moim koncie. To duża firma, moim zdaniem mają profesjonalny zespół i podejście do klienta.

    Ta opinia jest przydatna
    49Przydatność opinii
  • klient

    , w dniu 17.10.2015Ocena:
    Instytucja finansowa Ferratum Bank posiada bardzo niedoszkolony zespol

    Instytucja finansowa Ferratum Bank posiada bardzo niedoszkolony zespol pracownikow. Obsluga klienta bez zastrzezen. Dzial windykacji nierzetelnie wypelnia swoje obowiazki. Wyglada to tak ze istnieja rozbieznosci miedzy informacja slowna jaka klient otrzymune telefonicznie a informacja pisemna...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    38Przydatność opinii
  • agnieszka.z

    , w dniu 15.09.2015Ocena:
    Ferratum Bank to duża instytucja - no właśnie,

    pożyczasz w banku, czyli masz pewność bezpieczeństwa. Dla mnie to było kluczowym argumentem, żeby brać u nich pożyczkę. A poza tym działają szybko, wygodnie i bez zbędnych formalności. Brałam pożyczkę na krótko, a teraz zastanawiam się, czy nie wziąć pożyczki na długo, moim zdaniem fajna opcja.

    Ta opinia jest przydatna
    40Przydatność opinii
  • MARCIN1953

    , w dniu 14.09.2015Ocena:
    Rejestracja firmy na MALCIE wstydzą się wpisywać na umowach rzeczywistego oprocentowania np pobrałem z konieczności życiowej 700zł spłacam miesięczne raty 116,66zł\m-cznie,bo tak otrzymuję świadczenie rentowe tzn. 1x w miesiącu,ale ONI w niektórych miesi

    Rejestracja firmy na MALCIE wstydzą się wpisywać na umowach rzeczywistego oprocentowania np pobrałem z konieczności życiowej 700zł spłacam miesięczne raty 116,66zł\m-cznie,bo tak otrzymuję świadczenie rentowe tzn. 1x w miesiącu,ale ONI w niektórych miesiącach żądają wpłat...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    36Przydatność opinii
  • iga

    , w dniu 05.06.2015Ocena:
    polecam! szybko i na sam dowód! korzystałam ja i...

    ...moi znajomi, nie mieliśmy żadnych problemów. jeśli będę potrzebowała na pewno znów skorzystam z ferratum bank.

    Ta opinia jest przydatna
    71Przydatność opinii
  • lusia

    , w dniu 24.03.2015Ocena:
    moim zdaniem warto skorzystać, ja brałam...

    ...pożyczkę u nich przed świętami, na pieniądze czekałam chwilę, aż byłam zaskoczona, że tak szybko. wiadomo, trzeba spłacać terminowo, ale to akurat chyba nie dziwi, wtedy na pewno nie będzie żadnych problemów.

    Ta opinia jest przydatna
    66Przydatność opinii
  • krzysztof

    , w dniu 17.03.2015Ocena:
    polecam ferratum bank, pożyczka szybka, łatwa i...

    ...bez zbędnych formalności, a co najwazniejsze jasne warunki, bez żadnych haczyków, nie jesteś zaskoczony przy spłacie, polecam

    Ta opinia jest przydatna
    55Przydatność opinii
  • Jag

    , w dniu 13.02.2015Ocena:
    Ja korzystałam jakiś czas temu z pożyczki...

    ...online Ferratum Bank, najpierw o nim poczytałam, okazało się, że jest to duża międzynarodowa instytucja i ma całkiem pozytywne opinie, a teraz sama mogę potwierdzić, rzeczywiście pieniądze są szybko na koncie, formalności minimalne, a kwota do spłaty jasno określona.

    Ta opinia jest przydatna
    46Przydatność opinii
  • Izabella

    , w dniu 07.09.2014Ocena:
    Przed rozpoczęciem roku szkolnego wzięłam w...

    ...Ferratum Bank pożyczkę (Ekspres Kasa na 60 dni). Wszystkie formalności zajęły mi kilka minut - wniosek wypełniłam w 3 minuty, poszłam zaparzyć kawę i jak wróciłam do kompa miałam już pozytywną decyzję. Na pieniądze też nie musiałam długo czekać, bo były w 10 minut. Faktycznie ekspres :)

    Ta opinia jest przydatna
    82Przydatność opinii