Ocena instytucji

30%
Skorzystałoby ponownie: 11
70%
Nie skorzystałoby ponownie: 26
Zobacz statystyki
Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Ocena użytkowników

30%
Skorzystałoby ponownie: 11
70%
Nie skorzystałoby ponownie: 26

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 11
    • Głosy negatywne: 25
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 1

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
25%
75%
Jak oceniasz pracowników?
25%
75%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
42%
58%

Opinie o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Korzystasz z usług Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
5 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o Europejski Fundusz Leasingowy (EFL)

  • Katarzyna

    , w dniu 19.05.2018Ocena:
    Brałam przez EFL samochód poleasingowy dostawczy...

    ...do firmy. Nie mam zastrzeżeń. Sprawnie i bezproblemowo, doradca z dużym pojęciem w temacie.

    Ta opinia jest przydatna
    11Przydatność opinii
  • przemek

    , w dniu 10.05.2018Ocena:
    Po prawie 5 latach leasingu chcą mi zabrać auto...

    ...- zostało mi dwie raty do końca. Prośba o polubownego załatwienie sprawy.... cisza Mnóstwo opłat, wypowiedzenia umowy, cofnięcia oświadczenia woli o wypowiedzeniu umowy - jednak uznali że zapłaciłem w ICH ramach czasowych (?!), a prawie na koniec bach!.... odbieramy ci auto i nie...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    9Przydatność opinii
    • Przemek

      , w dniu 26.09.2018
      Jednak są ludzie w tej firmie..... załatwili sprawę polubownie, auto przeszło na moja własność, ale co przy tym było nerwów to moje!!!
      Trzeba było troszkę zapłacić więcej, ale nie tyle co żądali wcześniej. już traciłem nadzieję, ale firma stanęła na wysokości zadania i tutaj muszę z czystym sumieniem stwierdzić, że było wszystko OK i brawo za moją tak pozytywnie załatwioną sprawę. Proszę tylko EFL aby nie doprowadzać leasingobiorców do ostateczności - jeżeli ktoś wie, że da radę płacić lub spłacić leasing pozwólcie na to, dajcie szanse!!!
    • Wypowiedz się
  • optima

    , w dniu 08.05.2018Ocena:
    Ostrzegam , EFL - złodziejska firma , chciałem...

    ...spłacić leasing przed czasem , kazali napisać wniosek . Wycenili wartość zawyżając o 40 % wartość rynkową nowego sprzętu ok 70% realną wartość . Po mojej rezygnacji naliczyli 246 zł za rozpatrzenie wniosku ;-/ oczywiście kilkukrotnie rozmawiałem z przedstawicielami, nikt...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    15Przydatność opinii
  • Andrzej

    , w dniu 07.04.2018Ocena:
    W Krakowie i Katowicach mają dobrych doradców.

    Każdemu zdarzają się słabsze chwile ale po tylu latach wiem ze było warto, a też miewałem trudniejsze chwile w biznesie. Najważniejsze to być w stałym kontakcie jak coś się dzieje albo możesz długo spóźnić się z ratą

    Ta opinia jest przydatna
    17Przydatność opinii
    • optima

      , w dniu 08.05.2018
      Pewno pracownikom kazali pisać takie bzdury ......... Odradzam każdemu .. zero informacji dotyczących opłat dodatkowych
    • Wypowiedz się
  • Olo

    , w dniu 08.03.2018Ocena:
    Kogo nie zapytasz i gdzie nie sprawdzisz same...

    ...tragiczne opinie o tym EFL. Aż strach sprawdzać czy jest aż tak tragicznie czy trochę mniej.

    Ta opinia jest przydatna
    15Przydatność opinii
    • Piotr Kosiński

      , w dniu 08.03.2018
      Szanowny Panie,
      Staramy się w EFL dokładać wszelkich starań, by nasza oferta była przejrzysta a obsługa profesjonalna. Zawsze z chęcią odpowiadamy na pytania Klientów czy potencjalnych Klientów. Przed podjęciem decyzji staramy się wyjaśnić wszelkie wątpliwości. Dlatego zachęcamy, żeby osobiście przekonał się Pan o korzyściach ze współpracy z EFL, zamiast bazować na mało wiarygodnych, często anonimowych opiniach w interenecie. Serdecznie zapraszam do osobistego przetestowania EFL :-)
      Pozdrawiam,
      Piotr Kosiński, EFL
    • Wypowiedz się
« 1 2 3 4 5 »